Hoe maak je een chromen kraan schoon?

Hoe maak je een chromen kraan schoon?

U kunt chromen kranen poetsen met diverse huis- tuin en keukenmiddelen. Azijn, afwasmiddel, of een microvezeldoek. Heeft dit niet het gewenste resultaat, gebruik dan HG sanitairglans of HG kalkweg schuimspray.

Waarmee maak je chroom schoon?

Hoe kan ik chroom schoonmaken? Om chroom goed te poetsen, raden wij je aan om water met zeep en een zachte doek te gebruiken. Voor meer efficiëntie kan het handig zijn om een gespecialiseerde reiniger te gebruiken voor meer efficiëntie. Denk hierbij aan het WD-40 Multi-Use Product.

Kan chroom tegen azijn?

Chroom raakt door de afzetting van kalk snel aangetast. Uiteraard moet ook wanneer er voor het reinigen van chroom gebruik wordt gemaakt van schoonmaakazijn naderhand goed worden nagespoeld. Azijn is namelijk van zichzelf zuur en dus schadelijk voor het chroom wanneer dit er te lang aan wordt blootgesteld.

Hoe maak je metaal schoon?

Als het metaal nog niet dof is, kun je het schoonmaken met een mengsel van zout en citroensap en afspoelen. Gebruik een oude tandenborstel om aangetaste delen schoon te maken. Hardnekkige vlekken kun je proberen te verwijderen met worcestersaus en zout.

Hoe maak je een keukenkraan schoon?

Reinig de keukenmengkraan met een mild middel, het liefst op citroenzuurbasis, en laat het even inwerken (duur: zie fabrikantgegevens). Verwijder het reinigingsmiddel na de inwerktijd grondig met schoon water. Neem de schoongemaakte keukenmengkraan tot slot nog af met een droge lap of doek.

Hoe laat je Chrome glimmen?

Meestal is het voldoende om gewoon water en zeep te gebruiken. Is het chroom toch wat viezer, maak dan een papje van krijt en azijn en maak het chroom daarmee schoon. Na afloop even goed naspoelen met water en vervolgens droogwrijven met een zachte doek en je chroom glimt weer.

Kan chroom tegen Soda?

Vul een kom met water. Het is niet nodig om cola of azijn als smeermiddel te gebruiken om het chroom schoon te maken.

Welke azijn gebruiken voor ontkalken?

Het koffiezetapparaat en de waterkoker zijn eenvoudig te ontkalken met witte natuurazijn of schoonmaakazijn (zónder parfum/geur!) verdund met water. Vul het apparaat of de waterkoker tot een gewenst vulniveau, dan een nacht laten intrekken. Op deze manier weekt de kalk los van de wanden.

Hoe krijg je metaal weer glimmend?

Metaal kunt U weer laten glanzen als U het bewerkt met een doek waarop wat bloem is gedaan. Wanneer U krassen op meubels wilt verwijderen dan is inwrijven met een mengsel van olie en azijn een goede manier. Om gestoffeerde meubelen op te frissen kan men ze afnemen met een vochtige doek met azijnwater.

Hoe laat je metaal glimmen?

Volg onderstaande stappen om de HG metaalglans te gebruiken:

  1. Breng de HG metaalglans aan op een vochtig doekje.
  2. Wrijf het te behandelen oppervlak stevig in.
  3. Neem met een uitgespoeld doekje het oppervlak af.
  4. Vervolgens goed opwrijven met een droge schone doek totdat de glans ontstaat.

Hoe kan je een thermostaatkraan ontkalken?

Gebruik een mild reinigingsmiddel op citroenzuurbasis om je douche kraan, of thermostaatkraan te ontkalken. Het concentraat niet rechtstreeks op de mengkraan sproeien, maar op een doekje. Hiermee kun je het schoonmaakmiddel beter verdelen.

Hoe reinig je een kraan?

Hoe kan je kranen schoonmaken? Je kan kranen schoonmaken met een wattenstokje gedoopt in waterstofperoxide, opgelost zuurstofbleekmiddel of bleekwater. Op die manier kun je in het bijzonder de moeilijke plekjes rond de kranen reinigen.

About the Author

You may also like these