Hoe vlaggen op Koningsdag?

Hoe vlaggen op Koningsdag?

Tijdens officiële inkomende bezoeken van staatshoofden wordt alleen gevlagd in de plaatsen die worden bezocht. Op Koningsdag en de verjaardagen van Koningin Máxima, Prinses Beatrix en de Prinses van Oranje wordt de vlag uitgestoken met oranje wimpel. Bij alle andere gelegenheden hangt de vlag zonder oranje wimpel uit.

Hoe laat mag de vlag uit op Koningsdag?

Vaste dagen waarop wordt gevlagd

Datum Dag
31 januari Verjaardag prinses Beatrix
27 april Koningsdag: verjaardag koning Willem-Alexander
4 mei Dodenherdenking: vlag halfstok van 18.00 uur tot zonsondergang.
5 mei Bevrijdingsdag

Hoe laat vlaggen op dodenherdenking?

Tijdens Dodenherdenking mag je normaal vanaf 18.00 uur de vlag halfstok uithangen. Dit jaar roept het Nationaal Comité 4 en 5 mei mensen op om de gehele dag de vlag halfstok te hangen.

Hoe laat vlaggen Koningsdag 2020?

Vaste data voor het vlaggen

31 januari (1 februari) verjaardag van prinses Beatrix BV
27 april (26 april) Koningsdag UV
4 mei (4 mei) Nationale dodenherdenking, met halfstok vlaggen van 18.00 uur tot zonsondergang (ca. 21.10 uur zomertijd) UV
5 mei (5 mei) Nationale Bevrijdingsdag UV
17 mei (18 mei) Verjaardag van Koningin Máxima BV

Wanneer te vlaggen en hoe?

Wanneer te vlaggen en hoe? De Nederlandse vlag mag alleen tussen zonsopgang en zonsondergang gehesen worden, tenzij aan beide zijden volledig verlicht. De vlag mag de grond niet raken! Voor het halfstok hijsen van de vlag wordt de vlag eerst vol gehesen, daarna wordt zij langzaam en statig neergehaald. Bij het neerhalen van een halfstok gehesen

Wat is uitgebreid vlaggen?

Uitgebreid vlaggen is een term uit de officiële vlaginstructie. Bij uitgebreid vlaggen geldt de vlaginstructie voor alle rijksgebouwen. Zie de vlag agenda voor de officiele vlaginstructie van de Nederlandse overheid.

Wanneer mag de Nederlandse vlag gehesen worden?

De Nederlandse vlag mag alleen tussen zonsopgang en zonsondergang gehesen worden, tenzij aan beide zijden volledig verlicht. De vlag mag de grond niet raken! Voor het halfstok hijsen van de vlag wordt de vlag eerst vol gehesen, daarna wordt zij langzaam en statig neergehaald.

Wat zijn de wettelijke regels voor het gebruik van de vlag?

Nederland kent geen wettelijke regels voor het gebruik van de vlag. U mag als burger, bedrijf of organisatie op alle dagen van het jaar de vlag uithangen. Er zijn wel regels voor het vlaggen vanaf Rijksgebouwen. Die staan in de vlaginstructie. Burgers, bedrijven en organisaties kunnen de instructie volgen als richtlijn. Dit is niet verplicht.

About the Author

You may also like these