Kan ik gerecht met kokosmelk invriezen?

Kan ik gerecht met kokosmelk invriezen?

Je kan (een restje) kokosmelk zonder probleem invriezen (2 tot 3 maand) in een afgesloten vriesdoos. Hou er wel rekening mee dat de melk wat schift door het vriesproces. Dus na het ontdooien flink omroeren!

Welke maaltijden zijn goed in te vriezen?

5x eten dat je kunt invriezen

 1. Pastasauzen. Pastasauzen kun je over het algemeen heel goed invriezen.
 2. Stoofpotjes. Stoofpotjes zijn echt comfort food, heerlijk!
 3. Soep. Soep kun je echt heel goed invriezen, eigenlijk kun je bijna alle soepen wel invriezen.
 4. Rijstgerechten.
 5. Ovenschotels.

Kun je curry Madras invriezen?

In de vriezer kun je curry ongeveer 2 maanden bewaren. Als je de curry na het invriezen wil gebruiken moet je wel rekening houden met het ontdooien, het beste is om het een paar uur voordat je het wil eten eerst in de koelkast te zetten en daarna pas op te warmen. Zo loopt de temperatuur van het eten langzaam af.

Wat moet er in de diepvries?

Als je nog niet eentje van een redelijk formaat hebt, stel ik voor dat je dat zo snel mogelijk oplost!

 1. Kaas. Kaas kun je heel goed invriezen.
 2. Boter. Ook boter kun je heel goed invriezen.
 3. Melk. We blijven nog even in de lactose-hoek.
 4. Sap. Hetzelfde geldt voor sap.
 5. Soep, bouillon.
 6. Groenten en fruit.
 7. Avocado.
 8. Pesto.

Welke gerechten niet invriezen?

Dingen die je beter niet kunt invriezen Gefrituurde gerechten zoals frietjes, snacks en loempia’s. Verse kruiden, mits je ze fijngehakt in een ijsblokhouder doet met een beetje olie. Een stuk kaas, dit komt de smaak en structuur niet ten goede. Rauwe en gekookte eieren, gebakken eieren kan dan weer wel.

Kun je van Santen kokosmelk maken?

Kokoscrème wordt ook wel santen genoemd. Het zijn blokken geconcentreerde kokosmelk, die veel worden gebruikt in de Indonesische keuken. Je kunt de blokken aanlengen met warm water om er kokosmelk van te maken.

About the Author

You may also like these