Wat betekent WP van een zonnepaneel?

Wat betekent WP van een zonnepaneel?

Wp is een afkorting van Wattpiek. Het maximaal vermogen dat een zonnepaneel kan opwekken drukken we uit in Wattpiek. Wattpiek is dus een meeteenheid. Eigenlijk geeft bij zonnepanelen Wp aan wat de capaciteit van de zonnecellen is om zonne-energie in stroom om te zetten.

Wat betekent 320 Wp?

Zonnepanelen met een vermogen van 320 Wp worden doorgaans gemaakt voor het grootgebruik. Het zijn krachtpatsers die doorgaans in grote maten worden uitgevoerd. Deze panelen zijn in staat om genoeg energie voor een huishouden op te wekken en daarnaast zijn ze zeer geschikt voor zakelijk gebruik.

Wat betekent 360 Wp?

Het maximaal vermogen van zonnepanelen, drukken we uit in Wattpiek (Wp). Vaak geldt: hoe duurder het paneel, hoe meer Wattpiek. Een zonnepaneel van 360 Wp wekt op jaarbasis gemiddeld 306 kilowattuur (kWh) op. Goed om te weten: een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt zo’n 3.500 kWh per jaar aan stroom.

Hoeveel levert een zonnepaneel gemiddeld op 2020?

In beide gevallen is dat 22 cent per kWh (prijspeil 2020). De jaarlijkse opbrengst is de gemiddelde opbrengst per jaar, berekend over een periode van 25 jaar. Door afbouw van de salderingsregeling, valt de opbrengst elk jaar iets lager uit. Stel: in 2021 koop je 10 zonnepanelen.

Hoeveel stroom levert een zonnepaneel?

Het maximaal vermogen dat een zonnepaneel kan opwekken, drukken we uit in Wattpiek (Wp). Een zonnepaneel van 360 Wp wekt op jaarbasis gemiddeld circa 306 kWh op. Vaak geldt: hoe duurder het paneel, hoe meer Wattpiek.

Wat betekent 300 Wp?

Wattpiek (Wp) is het getal waarmee wordt aangegeven hoeveel stroom een zonnepaneel aan kan. Op die manier berekent u gemakkelijk hoeveel de zonnepanelen u leveren.

Wat is 370 Wp?

Met 370 wattpiek wordt de maximale capaciteit van het zonnepaneel aangegeven. Je kan uitgaan van de volgende verhouding: 1 wattpiek staat gelijk aan 0,88 kWh. Een 370 Wp zonnepaneel levert dus 0,88 kWh * 370 Wp = 325,6 kWh per jaar op.

Is het nog rendabel om zonnepanelen te plaatsen?

Zonnepanelen kopen is een investering. Maar je energierekening wordt meteen flink lager en zo verdien je je investering terug. Daarna heb je als het goed is nog vele jaren gratis zonnestroom. Met een rekenvoorbeeld laten we zien hoe lang de terugverdientijd is.

About the Author

You may also like these