Hoe wordt LEGO geproduceerd?

Hoe wordt LEGO geproduceerd?

LEGO wordt van (gekleurde) ABS-plastic korrels gemaakt. Een grote machine verhit een mengsel van ABS-plastic korrels tot een zacht materiaal van zo’n 230-310 graden Celsius. Voor de meeste onderdeeltjes wordt het vloeibare plastic in mallen (vormpjes) gegoten. Dit gebeurd op basis van een injectie techniek.

Waar is LEGO van gemaakt?

De meeste LEGO® onderdelen worden gemaakt van een hoogwaardig plastic dat ABS heet. Dit biedt de unieke houvast, de glans en de kleurvastheid waar onze LEGO® steentjes om bekend staan. Het voldoet aan een lange lijst veiligheids- en kwaliteitseisen en wij gebruiken het al sinds 1963!

Hoe werkt LEGO?

De vrachtwagens komen aan. Het begint allemaal met kleine brokjes plastic in veel verschillende kleuren, dat granulaat wordt genoemd. Vrachtwagens vol granulaat rijden naar de LEGO fabriek, waar reusachtige slangetjes het granulaat opzuigen en in drie verdiepingen hoge metalen silo’s storten.

Hoe is LEGO zo beroemd geworden?

De beroemde Lego Zijn ‘Kiddicraft Self-Locking Building Bricks’ nam Christiansen over en hij had snel succes. De blokjes met aan de bovenkant ronde noppen en hol aan de onderkant waren populair. Toen in 1960 zijn opslagplaats in vlammen opging werd besloten de productie volledig op Legosteentjes te zetten.

Hoe maken ze LEGO blokken?

In de spuitgietmachines wordt het granulaat verhit tot een temperatuur van ongeveer 230 graden Celsius (450°F). Die gesmolten plastic brij wordt in gietmallen gespoten, kleine metalen containers in de vorm van holle LEGO steentjes. Denk aan een heel ingewikkelde versie van de ijsklontjesvorm thuis in de vriezer.

Hoeveel fabrieken zijn er van LEGO?

Vandaag de dag zijn er vier LEGO fabrieken over de hele wereld te vinden. De oudste fabriek is die in Denemarken.

Welke kunststof is LEGO?

De kunststof die wordt gebruikt om legobouwstenen te maken (ABS, acrylonitril-butadieen-styreen) wordt door het Duitse chemieconcern Bayer geleverd. Voorheen werd de kunststof gemaakt door DSM op Chemelot in Geleen. Transparante LEGO-bouwstenen worden gemaakt van polycarbonaat.

Hoe zag LEGO er vroeger uit?

Bouwblokjes van plastic De eerste bouwsteentjes dateren uit 1949: steentjes met 4 en 8 noppen. Maar deze bouwsteentjes waren nog niet perfect. Doordat de steentjes hol van binnen waren bleven ze niet goed op elkaar zitten. Het LEGO steentje zoals we dat nu kennen werd in 1957 bedacht.

Hoe werkt Vidiyo?

Hoe werkt LEGO VIDIYO?

  • Kies een nummer uit de muziekbibliotheek van de app.
  • Stel je band samen met behulp van de gekke personages uit het thema en breng ze vervolgens tot leven in de app met behulp van augmented reality.

Wat is LEGO video?

LEGO VIDIYO draait om het combineren van fysieke LEGO systeemelementen met de beste AR-technologie. Het gebruik van LEGO VIDIYO is heel simpel: kies je muziek, selecteer je effecten, kies een locatie en film jouw eigen muziekvideo! Voor het gebruik van LEGO VIDIYO is de GRATIS app noodzakelijk.

Wie heeft de LEGO uitgevonden?

Met Legoland wilde Godtfred Kirk Christiansen, de bedenker van de wereldberoemde Legosteentjes, laten zien wat je allemaal met het speelgoed kunt doen. Met miljoenen blokjes bouwde hij in Miniland ontelbare bezienswaardigheden van over de hele wereld na op een vijfde van de ware grootte.

Wat was het eerste LEGO steentje?

In 1949 begon de LEGO met het produceren van soortgelijke bouwstenen, die “Automatic Binding Bricks” werden genoemd. De Legostenen werden gemaakt van celluloseacetaat en konden op elkaar worden geplaatst.

https://www.youtube.com/watch?v=02FXEkHryBQ

About the Author

You may also like these