Hvad er et hjerteinfarkt?

Hvad er et hjerteinfarkt?

En blodprop i hjertet (et myokardieinfarkt) opstår, når en kranspulsåre eller en af dens forgreninger bliver lukket til. Tillukningen medfører, at hjertet bliver skadet, fordi der ikke bliver ført nok blod til det. Der er flere blodårer, der forsyner hjertemusklen.

Hvordan føles et hjerteanfald?

En blodprop i hjertet giver ofte smerter i brystet eller ryggen, der måske stråler ud i armene eller op i halsen. Du kan også mærke symptomer som åndenød, svimmelhed, besvimelse eller mere diffuse symptomer. Symptomer kan vare i flere timer og føles som mathed, kvalme, åndenød og angst.

Hvad er symptomerne på blodprop i hjertet?

Symptomer på blodprop i hjertet Hjertestop. Akut svær åndenød. Pludselige anfald af svimmelhed, hjertebanken eller besvimelser, som ofte ledsages af brystsmerter. Pludselig svær almen utilpashed, med eller uden brystsmerter.

Kan man få blodprop i ryggen?

Kontakt lægen med det samme Hvis du har smerter eller ubehag i brystet, kæben, skulderen, armen eller ryggen, og tror du kan have en blodprop i hjertet (et myokardieinfarkt), bør du ringe 112, eller ringe til lægevagt, akuttelefon eller din egen læge.

Kan man mærke blodprop?

Der opstår først smerter, så bliver benet eller armen kold og bleg. Senere bliver den blålig, der kan komme føleforstyrrelser, og der kan være nedsat kraft af armen eller benet. Hvis man har haft åreforkalkning, før blodproppen kom, og derfor har udviklet nye små blodårer, behøver symptomerne ikke være så voldsomme.

Hvor længe kan man leve efter en blodprop i hjertet?

Efter en ukompliceret blodprop i hjertet kan du leve et næsten normalt liv. Vær opmærksom på, at du kan mindske risikoen for, at sygdommen udvikler sig ved at ændre livsstil. hjertestop.

Hvordan kan man mærke en blodprop?

Hvad gør man ved et hjerteanfald?

Førstehjælp

 1. Få vedkommende til at sætte sig ned.
 2. Ring straks 112 eller tilkald på anden måde akut medicinsk hjælp.
 3. Tage en tablet med salicylat (75 mg)
 4. Begynd hjertelungeredning.

Hvordan ved man om man er ved at få en blodprop?

Hvad må man efter en blodprop i hjertet?

Stort set altid vil det være nødvendigt at tage kolesterolsænkende medicin (et statin), og derfor startes denne behandling straks efter blodproppen under indlæggelsen. Denne form for medicin har vist sig at sænke kolesterolet, bremse udviklingen af sygdomme i kranspulsårerne og mindske risikoen for nye blodpropper.

Kan man dø af en blodprop i lungen?

Ved mindre blodpropper kan man få stingsmerter, der bliver værre, når man trækker vejret dybt. I mere alvorlige tilfælde kan man blive meget syg hurtigt, hvor man sveder og bliver klam, bliver uklar og måske besvimer. Man kan også dø pludseligt.

Hvordan mærker man en blodprop i lungen?

Symptomer på blodprop i lungerne

 • svær akut åndenød.
 • kraftige brystsmerter.
 • almen utilpashed.
 • koldsved.
 • hjertesvigt.
 • besvimelse.
 • evt. pludselig død.

About the Author

You may also like these