Wat is content marketing?

Wat is content marketing?

Contentmarketing omvat alle soorten marketing waarbij ‘content’ – inhoud of informatie voor de consument – wordt gemaakt en verspreid. Meestal proberen marketeers met contentmarketing aan branding te doen, al kan het ook gebruikt worden om meer direct klanten aan te trekken en te behouden.

Wat is een content marketing specialist?

De contentspecialist bezit strategisch inzicht en weet wat voor soort content het beste werkt voor jouw publiek. Hij of zij doet zoekwoordenonderzoek en heeft kennis van SEO. Ook bezit de specialist creatieve skills op het gebied van schrijven en het maken of bewerken van visuals.

Wat is een content bureau?

Op een relevante en aantrekkelijke manier prospects en klanten de helpende hand bieden zonder direct jouw product of dienst aan te prijzen, dat is in essentie de betekenis van content marketing. Je biedt waardevolle informatie waarmee je hen helpt betere keuzes te maken of meer uit jouw product of dienst te halen.

Wat is een content marketing campagne?

Content marketing is gericht op het maken en verspreiden van waardevolle en relevante content die aansluit bij de behoefte van je doelgroep. Content is een breed begrip en een verzamelnaam voor informatie die (online) met elkaar gedeeld kan worden.

Wat is het doel van content marketing?

Contentmarketing is een techniek die volledig draait op het creëren en verspreiden van waardevolle content voor een specifieke doelgroep. Het doel is om die specifieke doelgroep aan je te binden, te converteren en te behouden.

Wat wordt er bedoeld met content?

Content (media), de inhoud of het eindresultaat van een dienst of product, bijvoorbeeld van een webpagina, e-mail, database of tv-programma, waaronder: Downloadbare inhoud. Inhoud die te streamen is, zie Streaming media.

Wat is een content specialist?

Als content-specialist ben je verantwoordelijk voor de advisering over de inzet van online en social media content en de ontwikkeling en publicatie van deze content. Je bent lid van het contentteam, stelt de maandelijkse social media contentkalender op en bedenkt, maakt en rolt nieuwe content (tekst, beeld, film) uit.

Wat is een content creatie specialist?

Een contentcreator is iemand die zich bezighoudt met het maken van content. Een contentmarketeer doet dat ook, maar je kunt ervan uitgaan dat hij of zij zich iets meer bezig houdt met de contentstrategie.

Wat is een content maken?

Content is een fancy verzamelnaam voor alle informatie die je (online) deelt. Je richt deze informatie aan je volgers, kijkers, lezers en – niet geheel onbelangrijk – (potentiële) klanten. Het idee van content maken en delen is dat je jouw expertise, kennis of mening kunt delen met de wereld.

Wat is content ontwikkeling?

Contentontwikkeling. Goed leesbare, relevante en actuele content is een absolute voorwaarde om uw doelgroep te bereiken en te raken. Content moet je raken, ontroeren, een discussie uitlokken, prikkelen, aanzetten tot (anders) nadenken, inzicht geven, iets leren en soms een glimlach opleveren.

Wat is het doel van content?

Marketeers creëren dan ook content om verschillende doelen te realiseren. Natuurlijk heeft het produceren van content niet alleen als doel om mensen te informeren, maar ook om acties te laten ondernemen zoals het aanschaffen van jouw product of dienst.

Wat levert content marketing op?

Goede content marketing levert relevante en betrouwbare content op. Breng je regelmatig relevante content onder de aandacht bij je doelgroep, dan weet je doelgroep je steeds sneller te vinden op het moment dat zij op zoek zijn naar een antwoord op hun vraag.

About the Author

You may also like these