Met wie is prinses Madeleine van Zweden getrouwd?

Met wie is prinses Madeleine van Zweden getrouwd?

Christopher O’Neillm. 2013
Princess Madeleine, Duchess of Hälsingland and Gästrikland/Spouse

Hoe oud is prinses Madeleine?

39 years (June 10, 1982)
Princess Madeleine, Duchess of Hälsingland and Gästrikland/Age

Waar woont prinses Madeleine van Zweden?

Zoals gezegd woont prinses Madeleine met haar gezin in de Verenigde Staten. Na haar huwelijk vertoeft ze op verschillende plekken – New York, Stockholm en Londen – maar een leven in rust en anonimiteit kan ze niet echt vinden.

Wie is de koningin van Zweden?

Carl XVI Gustaf van Zweden, koning van Zweden, hertog van Jämtland. Silvia Sommerlath, koningin van Zweden.

Hoeveel kinderen hebben de koning en koningin van Zweden?

Carl Gustaf en Silvia hebben samen 3 kinderen: – Kroonprinses Victoria (14 juli 1977) is gehuwd met Daniel Westling (15 september 1973). Kroonprinses Victoria en Prins Daniel hebben samen twee kinderen: Prinses Estelle (23 februari 2012) en Prins Oscar (2 maart 2016).

Hoe oud is het Zweedse koningshuis?

Met al meer dan duizend jaar een koning op de troon, is de Zweedse monarchie een van de oudste ter wereld. In de middeleeuwen was Zweden verdeeld in twee koninkrijken: Svea, dat het centrale deel van het land besloeg en Göta, dat de zuidelijke delen voor zijn rekening nam.

Hoe heet de Zweedse kroonprinses?

Victoria Ingrid Alice Désirée (Stockholm, 14 juli 1977), prinses van Zweden, hertogin van Västergötland (Zweeds: Victoria Ingrid Alice Désirée, Sveriges kronprinsessa, hertiginna av Västergötland), is kroonprinses van Zweden als oudste dochter van koning Carl Gustaf XVI en koningin Silvia van Zweden.

Hoe oud is koningshuis Zweden?

Carl Gustaf Folke Hubertus (Solna, 30 april 1946) (Zweeds: Carl Gustaf Folke Hubertus, Sveriges Konung, Hertig av Jämtland) is sinds 15 september 1973 koning van Zweden.

Waar woont de koninklijke familie van Zweden?

Sinds 1981 woont de Zweedse koninklijke familie niet meer in het paleis in Gamla Stan, maar op het eiland Drottningholm.

Waar woont de koning van Zweden?

De paleizen van de huidige Zweedse koninklijke familie Koning Carl XVI Gustaf, die sinds 1973 regeert in Zweden, en zijn koningin Silvia verdelen hun tijd tussen twee kastelen van grote historische betekenis: het Koninklijk Paleis van Stockholm en het Drottningholm-paleis.

Hoe oud is prinses Victoria van Zweden?

44 jaar (14 juli 1977)
Victoria, Crown Princess of Sweden/Age

Hoe oud is de koningin van Zweden?

Silvia Renate Sommerlath (Heidelberg, 23 december 1943) (Zweeds: Silvia Renate, Sveriges Drottning), is sinds haar huwelijk met Carl Gustaf in 1976 koningin van Zweden.

About the Author

You may also like these