Waar gaat het boek Sonny Boy over?

Waar gaat het boek Sonny Boy over?

Verhaal. In 1928 komt de jonge Surinamer Waldemar in Nederland studeren. Zijn donkere huidskleur geeft bekijks en discriminatie. Hij gaat in Den Haag op kamers wonen bij Rika die gescheiden is gaan wonen van haar strenggelovige man Willem nadat ze ontdekt heeft dat hij vreemd gaat met de huishoudster Jans.

Wie is de hoofdpersoon in Sonny Boy?

Annejet van der Zijl
Sonny Boy/Authors
Waldemar Nods, de hoofdpersoon van de waargebeurde roman Sonny Boy, is afgelopen woensdag in zijn woonplaats Hilversum overleden. Hij werd 85 jaar oud. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt. Het succesvolle boek Sonny Boy van schrijfster Annejet van der Zijl reconstrueert het leven van zijn ouders.

Wat voor soort boek is Sonny Boy?

Biography
Sonny Boy/Genres

Wat voor genre film is Sonny Boy?

Romance
WarDramaHistorical Fiction

Waar komt de naam Sunny Boy vandaan?

De 20 jarige Surinaamse jongen Waldemar Nods komt in het pension van Rika logeren. In 1929 bevalt Rika van een zoon genaamd Waldy vernoemd naar zijn vader Waldemar, hij krijgt de bijnaam “Sonny Boy”.

Hoe begint Sonny Boy?

Het begint met een proloog over Waldemar in Suriname, ‘De Rivier, 1923’, en daar wordt verteld over Waldemar in Paramaribo, dat hij een zwemmer is en dat hij van water houdt. Dit slaat ook een beetje terug op het eind van het boek, waarin diezelfde Waldemar sterft in het water.

Hoe eindigt het boek Sonny Boy?

Sonny Boy vindt plaats over een periode van 17 jaar: het begint bij de liefde dus Rika en Waldemar in 1928 en eindigt in hun dood in 1945. Op het eind wordt er ook nog kort verteld hoe het Waldy afgaat in zijn verdere leven, maar dit reken ik niet tot het echte verhaal.

Wat betekent de titel Sonny Boy?

Titel- en mottoverklaring “Sonny Boy” is een liedje van Al Jolson en de bijnaam die Waldemar en Rika liefkozend aan Waldy gaven. Hij is het bewijs van hun verboden maar krachtige liefde. Een mooie omschrijving voor het gezin Nods- Van de Lans.

Waarom heet het boek Sonny Boy Sonny Boy?

Het is deels gebaseerd op een aantal brieven die Waldemar vanuit het concentratiekamp aan hun zoon Waldy (de Sonny Boy van de titel) schreef. Sonny Boy was in november 2011 toe aan zijn 48ste druk.

Waar kan je Sonny Boy kijken?

Sonny Boy – Kijk nu online bij Pathé Thuis.

Waarom heet het boek Sonny Boy?

De titel van dat liedje is “Sonny Boy”. Het was een liedje dat veel gedraaid werd in de zomer dat Waldy werd geboren. Daarom heeft Waldy als bijnaam de naam Sonny Boy gekregen. Het boek is dus naar de bijnaam van Waldy vernoemd.

Welke rol speelt water in Sonny Boy?

Water: Waldemar zwom vroeger altijd in de Surinaamse rivier, hij was een ocean-swimmer. Ook in Nederland zwom hij nog erg veel, vooral toen Waldemar samen met Rika in Scheveningen woonde. In 1945 zwemt hij na het bombardement op het schip “Cap Arcona” helemaal terug naar de kust.

Wat voor boek is Sonny Boy?

Sonny Boy is een non-fictionele roman. De bedoeling was om er een historische roman van te maken. Het boek gaat ook over de geschiedenis, over de slavenhandel en de jodenvervolging, maar toch is het een echt gebeurd verhaal, en ook in die vorm geschreven.

https://www.youtube.com/watch?v=_bhaZlTQnf8

About the Author

You may also like these