Hoe ver mag je uitbouwen zonder vergunning?

Hoe ver mag je uitbouwen zonder vergunning?

Tegenwoordig maar een uitbouw groter vergunningsvrij worden gebouwd dan vroeger. Waar eerst maximaal 2,5 meter vergunningsvrij was is dit nu 4 meter diepte geworden. Het is dus eenvoudiger om zonder vergunning aan- of uit te bouwen (ook kleine bouwwerken) neer te zetten.

Hoe groot mag een garage zijn zonder vergunning?

Voorwaarden voor bouwen zonder vergunning de oppervlakte van de garage niet groter is dan 40 vierkante meter. het gebouw niet hoger is dan 3,5 meter. je garage minstens 3 meter verwijderd is van de zijgrens van je perceel.

Heb ik een vergunning nodig voor een uitbouw?

Een uitbouw zonder vergunning moet namelijk binnen de 4 meter van het hoofdgebouw gebouwd worden. Dit houdt in dat de constructie dus niet langer mag zijn dan 4 meter, aangezien hij altijd aan het hoofdgebouw gebouwd wordt. Als er binnen deze lengte gebouwd wordt moet er ook nog aan een bepaalde hoogte worden voldaan.

Hoe ver moet een uitbouw van de erfgrens staan?

Bij bouwen geldt – anders dan bij beplanting – géén minimale afstand. Je mag dus gewoon bouwen tegen de erfgrens. Een muur óp de erfgrens bouwen mag niet zomaar, omdat hij dan voor de helft op de grond van je buren staat.

Wanneer moet u vergunningvrij bouwen?

Meestal vergunning nodig, soms vergunningvrij bouwen. Alle vergunningvrije situaties staan in Bijlage II van het Besluit omgevingsrecht (Bor). Staat uw type bouwplan niet in dit besluit? Dan moet u een vergunning aanvragen. Ook al mag u vergunningvrij bouwen, u moet daarbij wel voldoen aan de regels uit het Bouwbesluit 2012.

Welke regels gelden voor vergunningsvrij bouwen?

Regels voor vergunningsvrij bouwen gelden in het hele land. Vergunningsvrij is niet regelvrij (het Bouwbesluit geldt) Bij of aan monumenten zijn de mogelijkheden voor vergunningsvrij beperkt. In een beschermd dorps- of stadsgezicht zijn alleen werkzaamheden aan de achterkant eventueel vergunningsvrij.

Wanneer moet de aanbouw dieper worden dan 2,5 meter?

Als de aanbouw dieper moet worden dan 2,5 meter dan mag de hoogte NA de eerste 2,5 meter niet hoger worden dan 3 meter. Je zou dan een verspringing mogen aanbrengen in de hoogte.

About the Author

You may also like these