Hvilken side skal bruden sidde?

Hvilken side skal bruden sidde?

Uanset hvad gælder det, at brudeparret naturligvis skal sidde ved siden af hinanden – bruden til venstre for gommen. Til højre for gommen sidder brudens mor, og til højre for hende sidder gommens far. Til venstre for bruden sidder brudens far, og til venstre for ham sidder gommens mor.

Hvordan laver jeg en bordplan?

En idé til, hvordan man kan lave bordplaner til langborde, er at placere gæsterne i en hestesko, sætte flere små borde sammen eller opdele langbordet i tre. Du kan også vælge en opstilling som i teatret, der giver plads til flere gæster, eller en åben plads-opstilling, der sikrer, at folk sidder samlet.

Hvilken side skal kvinden sidde på?

Herren har sin borddame på højre side. Det kan være bestemt fra værtens side; Så får man ved ankomsten et tilbordskort med navnet på aftenens borddame. Der kan også være en plan over festlokalet hvor man kan identificere sin borddame.

Hvem skal føre bruden op?

Traditionen siger, at brudens far skal følge hende op og give hende bort til den ventende gom.

Hvad skal man have på til et bryllup?

10 traditioner ved brylluppet

  1. 2) Kaste ris. Når risene regner ned over brudeparret, idet de forlader kirken, er det en gammel tradition, der holdes i hævd.
  2. 3) Kyssene regner over brudgom og brud.
  3. 4 & 5) Kys under bordet.

Hvad er en god bordplan?

En bordplan er en oversigt over, hvor dine gæster skal sidde til din fest. Med en bordplan bestemmer du, hvem der skal sidde ved siden af hinanden, og hvem der ikke skal sidde ved siden af hinanden. Det bliver dig, der styrer slagets gang fra start med en god bordplan. En bordplan er ikke et nyt fænomen.

Hvordan fører man bruden op?

Traditionen siger, at brudens far skal følge hende op og give hende bort til den ventende gom. I dag er der dog mange, som af forskellige årsager vælger at bliver ført op af enten en bror, papfar, ven eller et andet familiemedlem. Du kan også vælge at gå alene eller I kan som brudepar gå sammen.

Hvordan føres bruden op?

Der er mange skikke og traditioner knyttet til et bryllup – også når det kommer til, hvem der skal følge bruden op ad kirkegulvet. Traditionen siger, at brudens far skal følge hende op og give hende bort til den ventende gom. Denne tradition bunder i, at brudeparret i gamle dage ikke boede sammen inden brylluppet.

Hvordan skal man sidde til konfirmation?

Det vil typisk være den tætteste familie, der sidder nærmest konfirmanden. Ved konfirmandens højre side vil faren typisk sidde. Efter faren vil konfirmandens kvindelige fadder være placeret, hvorefter en af konfirmandens søskende vil være placeret.

About the Author

You may also like these