Hoeveel aardappelen planten?

Hoeveel aardappelen planten?

Opbrengst per groente, te kweken planten en plaats in de tuin (gebaseerd op 4 personen)

Gewas Aantal planten Plaats
Aardappelen 50 planten 12 m²
Asperges 50 planten 12 m²
Rabarber 4 planten 4 m²
Zoete aardappel 20 planten 5 m²

Waar aardappelen planten?

aardappelen houden van een losse grond. In een losse grond kunnen aardappelen ook goed groeien zonder misvormingen. Wanneer je grond goed luchtig gemaakt is kun je greppels maken. Je afstand tussen de greppels is uiteraard ook de afstand van je rijen.

Hoeveel kg aardappelen van 1 plant?

Vanaf het planten tot het oogsten moet je bij de vroege rassen rekenen op ca. 90 dagen. De opbrengst per plant zal normaal tussen de 1 en 2 kg liggen, afhankelijk van de variëteit en oogsttijdstip. Wanneer de aardappelplanten zijn uitgebloeid en de stengels boven de grond uitgedroogd, is het tijd om te oogsten.

Welke vroege aardappelen?

Echt vroege aardappelrassen die Aardappelshop aanbiedt zijn frieslander, doré en première. De eerste nieuwe aardappelen worden over het algemeen in Zeeland gerooid. Twee á drie weken later zijn ook de aardappelen hier in de Betuwe groot genoeg om te rooien.

Hoeveel aardappelen planten per m2?

Gemiddeld mag je rekenen op ongeveer 4 kg oogst per vierkante meter geplante pootaardappelen. Omrekenfactoren: = 1 kg bevat ongeveer 40 knollen bij de meest voorkomende maat 28/35, en ongeveer 32 knollen bij de maat 30/40. = Reken op ongeveer 5 knollen per m² voor de vroege, en 4 knollen per m² voor de late soorten.

Kan ik nog aardappelen planten?

De vroege en halfvroege aardappelen kunnen de grond in vanaf half maart tot begin april voor de vroege en tot eind april voor de halfvroege variëteiten. De late cultivars kunnen vanaf begin april tot half mei worden gepoot.

Hoe ver moeten aardappelen uit elkaar staan?

Maak de rijen 50 cm uit elkaar voor de vroege soorten, en 60-70 cm voor de middel- en late soorten. Onderlinge poot je aardappels op ongeveer 40 cm. Een kilo pootaardappelen is genoeg voor 10 m2 grond.

Hoe moet je aardappelen planten?

Plant de aardappelen in rijen. Voorzie voldoende afstand tussen de rijen (± 70 cm), zo kan u uw aardappelplanten achteraf gemakkelijker aanaarden. Maak plantgaten van zo’n 5 cm diep. In lichte grond (zandgrond) mogen ze zelfs iets dieper zijn (tot 10 cm).

Hoeveel kg aardappelen per m2?

Gemiddeld mag je rekenen op ongeveer 4 kg oogst per vierkante meter geplante pootaardappelen. Omrekenfactoren: = 1 kg bevat ongeveer 40 knollen bij de meest voorkomende maat 28/35, en ongeveer 32 knollen bij de maat 30/40.

Welke aardappelen kan je planten?

Hoe diep aardappelen planten?

Maak de grond goed los voor je start met planten. Plant de aardappelen in rijen met een tussenafstand van 30 tot 40 cm (vroege soorten dichter dan late soor- ten). Tussen de rijen plant je ze 70 cm uit elkaar. Zo kan je zonder problemen tussen de gewassen lopen en ze later aanaarden.

Hoe doe je poten aardappels?

Poten Aardappels kunnen het beste in rijen geteeld worden. Voor het poten maken we ondiepe geulen van 5 cm diep in kleigrond en 10 cm in zandgrond. In de loop van de teelt hogen we de aarde boven de pootaardaappeles op zodat er een rug ontstaat.

Hoe maak je aardappel poten in rijen?

Poten in rijen. Maak voor het poten ondiepe geulen van 5 cm diep op kleigrond of 10 cm diep op zandgrond. Tijdens de groei van de aardappel schuif je steeds meer grond tegen de planten aan. Haal hiervoor de grond tussen de rijen weg. Op deze manier maakt de aardappelplant meer ondergrondse stengels en aardappels.

Wat is het beste pootgoed voor aardappels?

PootgoedBij aardappels kunnen we het beste uitgaan van pootgoed uit de zaadhandels of tuincentra. Zelf bewaren van pootgoed geeft een extra risico van ziekte-ontwikkeling. Poot tijdstipApril is de beste maand voor het poten van aardappels. Er is bij aardappels onderscheid te maken tussen vroege, middel, en late soorten.

Wat zijn de rijen tussen de aardappelen?

De plantafstanden die ik gebruik zijn : 1 Vroege aardappelen : 30cm tussen de planten ; 55 cm tussen de rijen 2 Middelvroege en late aardappelen : 30cm tussen de planten ; 55 cm tussen de rijen 3 Late aardappelen : 50 cm tussen de planten ; 70 cm tussen de rijen.

About the Author

You may also like these