Wat betekent hoofdpijn aan de bovenkant?

Wat betekent hoofdpijn aan de bovenkant?

Spanningshoofdpijn Spanningshoofdpijn is de meest voorkomende soort hoofdpijn, die meestal aanvoelt als een constante pijn aan beide kanten van je hoofd, achter je ogen of je nek. “Mensen zeggen vaak dat het voelt alsof er een band rondom hun hoofd spant”, aldus dokter Powles.

Wat kan stekende hoofdpijn zijn?

Clusterhoofdpijn is een ernstige vorm van hoofdpijn die in aanvallen opkomt. Het is een stekende of borende hoofdpijn, meestal ter hoogte van de slaap. Bij clusterhoofdpijn zit de hoofdpijn aan één kant van het hoofd.

Wat veroorzaakt druk op het hoofd?

Een acuut verhoogde druk in de schedel kan veroorzaakt worden door: een hersenbloeding; een hersenvliesontsteking; een zwelling van de hersenen door verschillende oorzaken.

Waar wijst hoofdpijn op?

Aanvallen van hoofdpijn in de nacht waar de patiënt wakker van wordt, kunnen duiden op clusterhoofdpijn. Hoofdpijn bij het opstaan kan duiden op depressie, slaapstoornis, medicatieafhankelijkheid of een hersentumor. Hoofdpijn die gedurende de dag toeneemt wijst op spanningshoofdpijn.

Wat is hoofdpijn op de bovenkant van het hoofd?

Hoofdpijn op de bovenkant van het hoofd – met name spanningshoofdpijn en migraine – wordt meestal veroorzaakt door slechts een paar spieren. De eerste is een groep spieren die suboccipitale spieren worden genoemd en net onder de achterkant van de schedel liggen en bestaat uit verschillende kleine spiertjes.

Wat is een hoofdpijn rondom het oor?

De pijn kan ook afkomstig zijn vanuit een probleem met de zenuwen in de nek. Hoofdpijn rondom het oor kan het gevolg zijn van een slecht functionerend kaakgewricht. Controleer uw hoofdpijn. Wilt u weten wat voor hoofdpijn u heeft? Doe dan de online zelfcheck.

Welke oorzaken hebben hoofdpijn achter het oog?

Hoofdpijn achter het oog kan ook veroorzaakt worden door een probleem met het oog zelf, zoals: Droge ogen. Oogontsteking. Geen bril of lenzen dragen als je dit nodig hebt. Een bril of lenzen met verkeerde sterkte dragen. Tot slot zijn er nog een aantal andere mogelijke oorzaken van hoofdpijn achter het oog:

Wat is een hoofdpijn aan de achterkant van je nek?

Hoofdpijn aan de achterkant van je hoofd of nek. “Een slechte houding die de nek belast, een whiplash en slijtage van je bovenste wervelkolom kunnen zowel hoofdpijn als nekpijn veroorzaken,” aldus de arts. Qua behandeling beveelt hij aan om te werken aan je houding, regelmatig nekoefeningen te doen en een bezoekje te brengen aan een fysiotherapeut.

About the Author

You may also like these