Wat betekent imperialist?

Wat betekent imperialist?

Imperialisme is het proces waarbij landen hun macht in andere delen van de wereld uit willen breiden door gebieden te veroveren en te beheersen.

Welke woorden horen bij imperialisme?

1) Alleenheerschappij 2) Expansiedrift 3) Het streven naar macht en gebiedsuitbreiding 4) Machtsuitoefening 5) Streven naar een wereldheerschappij 6) Streven naar machts-…

Wat is koloniaal imperialisme?

Imperialisme (van Lat. `imperium`, groot rijk) is een term voor de overheersing van kleine staten en minder machtige gebieden door grote en rijke staten. In de 16e eeuw waren o.m. Nederland, Engeland en Frankrijk dergelijke grootmachten.

Wat is imperialisme wikikids?

In de 2e helft van de 19e eeuw wilde men veel land in bezit hebben, ze gingen veroveren en hun rijk uitbreiden. Dit heet het imperialisme. De oorzaken van het imperialisme waren: Mogelijkheid tot goedkoop bestuur: Uitvindingen als de stoomtrein maakten het mogelijk voor minder geld een groot gebied te controleren.

Wat is een rijk?

rijk – bijvoeglijk naamwoord, zelfstandig naamwoord 1. met veel geld en bezit ♢ mijn broer Jan is een rijk man 1.

Wat is de expansie?

Expansie betekent uitzetting of uitbreiding.

Wat zijn de gevolgen van het imperialisme?

5 Gevolgen van het Imperialisme

  • Vijandschap tussen Europese landen nam toe. Evenwicht raakte verstoord doordat landen te veel grondbezit kregen.
  • Invoer goedkope grondstoffen en uitvoer van eindproducten: gunstig voor Europese Industrie.
  • Modern imperialisme zorgde voor grotere belangstelling andere gebieden + culturen.

Wat is westers imperialisme?

Koude Oorlog-term van communistische herkomst. Er wordt mee bedoeld: imperialisme uit de koloniale tijd in een nieuw jasje. Nu de koloniale onafhankelijk geworden waren, probeerden de westerse landen, vooral de VS, toch politieke en economische controle over deze landen te houden.

Wat houd het modern imperialisme in?

Deze fase van nieuwe kolonisatie noemen we ook wel modern imperialisme: op zoek naar nieuwe grondstoffen en afzetmarkten werden vele landen in Azië en Afrika gekoloniseerd door Europese landen in de 19e eeuw. Het eerdere imperialisme ging veel meer om aanzien en macht.

Hoe is het imperialisme ontstaan?

In de 15e en 16e eeuw werden grote delen van de wereld veroverd door Europese landen. Het economisch belang van de Europese landen in de gebieden die ze veroverd hadden, nam daardoor sterk toe. Vanaf dat moment spreek je van modern imperialisme.

Wat wordt er bedoeld met modern imperialisme?

Deze fase van nieuwe kolonisatie noemen we ook wel modern imperialisme: op zoek naar nieuwe grondstoffen en afzetmarkten werden vele landen in Azië en Afrika gekoloniseerd door Europese landen in de 19e eeuw.

Hoe noem je iemand die rijk is?

bemiddeld, gegoed, in goeden doen, rijk, vermogend, welgesteld. vermogend (bn) : bemiddeld, gefortuneerd, gegoed, puissant, rijk.

About the Author

You may also like these