Hoe heet de streek bij Bordeaux?

Hoe heet de streek bij Bordeaux?

Bordeaux (Bordèu in het Occitaans) is een stad in het zuidwesten van Frankrijk. Het is de hoofdstad van het departement Gironde, van de voormalige regio Aquitanië en van de nieuwe, grotere regio Nouvelle-Aquitaine.

Wat voor wijn is Bordeaux?

Bordeaux is de grootste AC (Appellation d’origine Contrôlée) regio van Frankrijk – zowel in waarde, als in volume – en de klassieke regio voor wijnen gemaakt van cabernet sauvignon en merlot. Deze twee druivenrassen vormen een klassieke blend uit deze beroemde regio in het Zuid Westen van Frankrijk.

Welke gemeente vinden we aan de linkeroever van de Gironde?

Graves. Gelegen aan de linkeroever van de Garonne is het gebied van de Graves het meeste gekend en beroemd om zijn zoete witte wijnen van Sauternes.De herkomstbenamingen zijn: Barsac. Cérons.

Welke druiven in Bordeaux?

Een ode aan de uitingsvormen van Bordeaux wijn

  • 66%Merlot.
  • 22,5Êbernet Sauvignon.
  • 9,5ÊBERNET FRANC.
  • 2%auxiliary varieties.

Waar ligt het wijngebied Bordeaux?

De Bordeaux wijnstreek ligt aan de Atlantische kust en linker- en rechteroever van de Gironde. De aanwezigheid van het water zorgt voor een gematigd klimaat en is medebepalend voor de kwaliteit van het wijnjaar. Maar ook de unieke en gevarieerde grondsoorten creëren een uitzonderlijke wijn.

Wat is een goede Bordeaux?

Bordeaux wijnen

  • Château Cap Saint-Martin Blaye Côtes de Bordeaux 2017.
  • Château Ame de Musset Lalande de Pomerol 2012.
  • Château Saintayme Saint-Émilion Grand Cru 2017.
  • Château Cap Saint-Martin Blaye Côtes de Bordeaux halve fles 2018.
  • Château Cap Saint-Martin Blaye Côtes de Bordeaux Le Cabernet d’en face 2018.

Hoe smaakt Bordeaux?

Voor de rode wijnen van Bordeaux zijn daarbij twee blauwe rassen het belangrijkst: Merlot en Cabernet Sauvignon. Merlot is eerder rijp dan Cabernet en geeft wijnen met souplesse en rijpe, kruidige smaaktonen. Daarnaast geeft de Cabernet Sauvignon kracht gepaard aan frisse tonen van rood fruit.

Waar komt Bordeaux wijn vandaan?

Bordeaux wijn komt uit de grootste en waarschijnlijk beroemdste wijnstreek in Frankrijk. Niet alleen komen hier hele dure en exclusieve wijnen vandaan, maar juist ook wijnen die van hoge kwaliteit zijn en tegelijkertijd ook betaalbaar.

Welke blauwe druif wordt in Bordeaux veel verbouwd?

De blauwe druivensoorten. Cabernet Sauvignon is een laatrijpende druif met kleine bessen en een taaie schil. Het is één van de hoofdrassen die veelvuldig gebruikt worden. Deze druivensoort geeft aan de wijn kleur, karakter, finesse en bewaarkracht.

Waar is een rode Bordeaux is een blend of assemblage van?

De blends, een bijzonderheid van de rode Bordeaux wijnen, zijn samengesteld uit een combinatie van verschillende druivenrassen en verschillende percelen en zijn ware signaturen van elke wijnmaker.

Waar ligt de Medoc?

De Médoc is een Franse wijnstreek in het departement Gironde, boven de stad Bordeaux. De streek strekt zich uit over een gebied van 80 bij 15 kilometer langs de linkeroever van de Gironde. Het is onderverdeeld in de Haut-Médoc in het zuiden en de (Bas-)Médoc in het noorden.

Wat was een goed wijnjaar?

Goede wijnjaren en mindere wijnjaren

Wijnjaar Bourgogne Bordeaux
1982 Goed Uitstekend
1983 Goed Goed
1984 Goed Gemiddeld
1985 Zeer Goed Zeer Goed

About the Author

You may also like these