Waar zit het derde oog van een orchidee?

Waar zit het derde oog van een orchidee?

Is je orchidee uitgebloeid, maar de steel is nog wel groen? Dan kun je hem boven het derde oog afknippen. Het oog van de orchidee zijn de verdikkingen in de steel. Je telt vanaf het blad naar boven.

Heeft een orchidee veel licht nodig?

Orchideeën zijn subtropische planten en doen het het best bij een kamertemperatuur van zo’n 20 tot 22 graden. De orchidee behoort tot één van de allergrootste plantenfamilies op aarde. De plant vraagt wel licht maar kan niet in de volle zon. Dan verbranden zijn bladeren.

Kan een orchidee donker staan?

De wortels van je Phalaenopsis rotten. Deze orchidee moet je altijd in een doorschijnende pot houden, omdat de wortels licht nodig hebben om te kunnen groeien. Zet ze nooit in een donkere (sier)pot! De andere orchideeën hebben dat licht aan hun wortels niet nodig.

Hoe houd ik een orchidee over?

Zet de orchidee niet in rechtstreeks zonlicht en op een plaats met een temperatuur tussen de 20 en 25°C. Dit geldt ook bij het water geven. Gebruik geen water dat te koud is. Zet de orchidee op de correcte plaats, verwijder de gele bladeren en verzorg de plant weer zoals normaal.

Hoe krijg je bloemen in een orchidee?

Heel eenvoudig: knip de steel boven het derde oog af. Geef de plant weinig water en geen voeding. En zet de orchidee niet te licht. Dan komt er na een paar maanden vanzelf een nieuwe bloem in.

Waar moet een orchidee staan?

Afhankelijk van de soort kan de standplaats lichtjes variëren maar over het algemeen zet je een orchidee op een warme en vrij vochtige plaats. De badkamer en keuken zijn ideaal maar ook in de woonkamer kan je een orchidee kwijt. Laat de temperatuur (‘s nachts) wel niet onder 16 graden zakken.

Kan een orchidee in de schaduw?

Orchideeën zijn liefhebbers van licht, maar niet van felle zon. Geef de plant dus, zeker in de lente- en zomermaanden, een plek buiten bereik van de volle zon. De bloei kan verlengd worden door elke maand speciale orchideeënmest te geven. Pakweg twee jaar na aankoop is de orchidee dankbaar als je haar verpot.

Hoe doe je de orchidee na de bloei?

Plaats de Orchidee na de bloei op een koudere plek. Doe dit voor ongeveer 3 á 4 weken. Op deze manier kan de plant makkelijker een nieuwe tak aanmaken. Giftig. De Orchidee is niet giftig. Ziektes. Orchideeen zijn gevoelig voor wolluis. Preventief sproeien werkt goed tegen wolluis.

Hoe moet je een orchidee verzorgen?

Orchidee verzorgen. Hoe moet je orchidee verzorgen? De verzorging van orchidee binnenshuis is vrij eenvoudig. Het zijn makkelijke kamerplanten maar je moet wel rekening houden met de volgende aandachtspunten: Zonlicht: plaats de orchidee op een lichte plek (vensterbank), maar bescherm de plant tegen direct zonlicht.

Waarom een orchidee water geven?

Orchidee water geven. De Orchidee is geen grote waterverbruiker. De plant verlangt pas naar water zodra de grond redelijk droog is. Geef de kamerplant daarom elke 7 á 10 dagen een scheutje water. Schenk het water op de grond en niet op de plant zelf. Zorg dat het water op kamertemperatuur is.

Welke soorten orchideeën zijn giftig?

Giftig. Er zijn veel soorten Orchideeën. De meest verkochte Orchideeën zijn over het algemeen niet giftig. Neem bij twijfel contact op met je huis- of dierenarts. Ziektes. Orchideeën zijn gevoelig voor wolluis. Preventief sproeien werkt goed tegen wolluis. Deze kunnen namelijk slecht tegen vocht.

About the Author

You may also like these