Wat moet je doen als je vis ziek is?

Wat moet je doen als je vis ziek is?

Wat te doen bij zieke vissen In de dieren- of aquariumspeciaalzaak kunt u terecht voor algemeen advies over ziekten en mogelijke behandelwijzen. Ook vindt u hier enkele bestrijdingsmiddelen tegen ziekten. Zorg er echter wel voor dat u lang genoeg doorgaat met behandelen, zodat alle ziekteverwekkers gedood worden.

Wat te doen met een zieke goudvis?

Wanneer de ziekte in een vergevorderd stadium is, wordt vaak geadviseerd om de zieke vis(sen) te euthanaseren, zodat de gezonde vissen gered kunnen worden. Maar als de ziekte tijdig geïdentificeerd wordt en de geïnfecteerde vissen geïsoleerd worden, dan is het mogelijk om ze beter te maken.

Welke visjes eten eelt en dode huidcellen?

van Soolingen, A.M. de Roda Husman Garra rufa, ook wel knabbelvisjes, Doctor Fish of Kangal Fish genoemd, zijn vissen die huidschilfers en dode huidcellen van de handen en voeten knabbelen.

Hoe weet je of een vis ziek is?

Kenmerken van een zieke vis herkennen Vis schuurt over de bodem of aquariumdecoratie. Vis heeft geen eetlust. Vis hangt in de waterstroom van het filter. Vis ligt lusteloos op de bodem.

Wat te doen tegen vin rot?

Vinrot kan prima behandeld worden, mits de ziekte in een vroeg stadium ontdekt wordt. Er zijn hiervoor speciale bacteriedodende medicijnen te verkrijgen. Verstandig is het om de zieke vis in quarantaine te plaatsen buiten de vijver. Het is beter vinrot te voorkomen dan het te moeten behandelen.

Wat te doen tegen witte stip in aquarium?

Hoe bestrijd ik witte stip?

 1. Schaf een goed UV-apparaat aan, zoals die van HW.
 2. Gebruik geen UV-apparaten voor zoetwater aquaria of vijvers.
 3. Ook kun je bij besmetting met witte stip de vis een zoetwaterbad geven.
 4. Herhaal de behandeling een aantal dagen totdat er geen zichtbare parasieten meer zijn.

Waarom zondert een vis zich af?

Symptomen: de vissen zonderen zich af en worden lusteloos, zwemmen moeilijk, hebben ademhalingsproblemen, uitpuilende of net ingevallen ogen, huidbloedingen, buikwaterzucht. Deze ziekte wordt veroorzaakt door een virus en komt voor bij temperaturen tussen 10 en 20 °C, als in het voorjaar het vijverwater opwarmt.

Hoe herken je Vinrot?

Vinrot bij vijvervissen is een aandoening die de vinnen van de vis beschadigt. Het is gemakkelijk te herkennen aan de rafelende vinnen. Daarnaast kan de huid dof worden en kunnen er bij de staart bloederige plekken ontstaan.

Wat is een fish spa behandeling?

De visjes zuigen de dode huidcellen van de opperhuid maar laten daarbij de onderliggende huid met rust. Tijdens het verwijderen van de dode huid scheiden de Garra Rufa visje een enzym af dat een vitaliserende werking heeft op de onderliggende huid. Het gebruik van de fish spa is geschikt voor jong en oud.

Wat is Peperstip?

Door de fijne puntjes op de vis, dat aandoet alsof de vis met peper bestrooid is, wordt het ook wel peperstip genoemd. Als de weerstand van de vis afneemt kunnen deze eencellige parasieten zich ontwikkelen op de huid van de vis. De parasieten nestelen zich op de slijmhuid van de vis, waardoor witte puntjes ontstaan.

Wat te doen tegen Kieuwrot?

Voorkomen

 1. Controleer regelmatig uw waterkwaliteit en voeg zo nodig extra bacteriën en mineralen toe.
 2. Koop uw koivoer bij betrouwbare aanbieders.
 3. Koop uw koi bij betrouwbare verkopers en houdt ze de eerste dagen goed in de gaten.
 4. Onderhoud uw koivijver regelmatig en goed.

Hoe krijgt een vis Vinrot?

Vinrot kan komen door:

 1. Een slechte waterkwaliteit.
 2. Beschadigingen door aquariumdecoratie (scherpe stenen)
 3. Stress.
 4. Verlaagde weerstand.
 5. Andere vissen die aan de staart van de vis zitten en hierdoor wondjes ontstaan. De vis is dan gevoeliger voor de bacteriële infectie “Vinrot”.

About the Author

You may also like these