Waarom duplicaatcode?

Waarom duplicaatcode?

Op een kentekenbewijs staat een duplicaatcode aangegeven. De duplicaatcode geeft aan hoeveel vervangende kentekenbewijzen voor het betreffend voertuig zijn afgegeven. Met de duplicaatcode wordt de geldigheid van het papieren kentekenbewijs gecontroleerd.

Wat betekent vervangend kenteken?

Re: ‘Vervangend kenteken’ Het is een nieuw kenteken voor desbetreffende auto. Dus je platen ofzo zijn nooit kwijt geweest.

Welke maat kentekenplaat?

de nieuwe kentekenplaat voor voertuigen is voorzien van het eu-symbool met daarin het nl-teken opgenomen in de folie. De afmeting en de kleur van de achtergrond zijn niet gewijzigd. De afmeting blijft 52 bij 11 centimeter.

Is duplicaatcode verplicht?

Wanneer een kenteken een duplicaatcode heeft van “1” of meer is het sinds 1 februari 2003 verplicht deze ook op de plaat aan te brengen, zolang het model kentekenplaat dat toestaat. In de periode tussen 1 februari 2000 (invoering GAIK) en de eerdergenoemde datum was dat louter een aanbeveling.

Hoe kom je van duplicaatcode af?

Net als de cijfers en letters op de kentekenplaat moet ook de duplicaatcode goed leesbaar zijn. Het is niet toegestaan om de duplicaatcode weg te halen of onzichtbaar te maken door deze geel te lakken. Doet u dit wel dan loopt u het risico op een boete. Het camoufleren van de betreffende code is dus niet toegestaan.

Hoeveel kost een nieuwe kentekenbewijs?

De kosten voor een vervangende kentekencard en tenaamstellingscode zijn vastgesteld op € 32,60. Deze kosten voor een nieuw kentekenbewijs betaal je gemakkelijk online via iDEAL in het dienstenportaal van de RDW.

Wat kost een nieuw kenteken?

Neem ook je kentekencard óf het originele voertuigbewijs (Deel IA) van het papieren kentekenbewijs mee. Betaal de nieuwe kentekenplaat in de winkel. De kosten zijn meestal rond de €25.

Wat zijn luxe kentekenplaten?

Bij de normale, geperste platen wordt het kenteken alleen in de kentekenplaat (nummerplaat) geperst. Bij de luxe kentekenplaat wordt het kenteken in de plaat geperst en tegelijkertijd worden er gaatjes in de plaat geponst. Daarom worden deze platen ook wel kentekenplaten met dikke, opgelegde letters genoemd.

Wat is groen kenteken?

Een groene kentekenplaat is te zien als een handelaarskentekenplaat die RDW in de voertuigenbranche afgeeft aan erkende bedrijven. Bijvoorbeeld aan autodealers die de auto maar kort in het bezit hebben om deze snel door te verkopen.

Wat betekent cd op een nummerplaat?

Kentekens met de lettercombinatie ‘CD’ zijn voorbehouden aan buitenlandse diplomaten en leden van internationale organisaties. CD staat voor ‘Corps Diplomatique’.

Wat is een kentekenplaat?

De kentekenplaat bevat een in een bepaald land uitgegeven unieke combinatie van letters en/of cijfers, aan de hand waarvan men de eigenaar van het voertuig kan traceren, alsmede de technische specificaties van het voertuig. Het monteren van een kentekenplaat op een motorvoertuig is vrijwel overal ter wereld verplicht.

Wat is het aantal kentekenplaten op een auto?

De afmetingen, kleurstelling en locatie van de kentekenplaten kan per land en per soort voertuig verschillen. Het aantal kentekenplaten op een auto is één (aan de achterkant) of twee (aan de voor- en aan de achterkant). Voor tweewielers is een enkele plaat meestal voldoende. Kentekenplaten hebben vaak een reflecterende achtergrond.

Wat is een Belgisch kenteken?

Belgische kentekens, vaak ook nummerplaten genoemd, bestaan uit een robijnrode combinatie op een witte achtergrond. Voor de invoering van de Europese nummerplaten werd rood gebruikt in plaats van robijnrood. De combinatie kan bestaan uit letters, cijfers en streepjes.

About the Author

You may also like these